â–¼

Topaç, Bir Başarı Öyküsü - Kısa Film

Alkışlarla Yaşıyorum - 834 izlenme

Yüklenme Tarihi: 05 Eylül 2015 - 14:18

Beydağlı genç yönetmen Mehmet Genç'in geçtiğimiz yıl çektiği kısa film "Topaç-Bir Başarı Öyküsü" adlı film, Türkiye Çocuk Vakfı tarafından düzenlenen I. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde gösterildi.
Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde gerçekleştirilen 1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi'nde gösterildiğini belirten Mehmet Genç; "1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi çerçevesinde düzenlenen Hakları Çalınmış Çocuklar Kısa Film Yarışması'nda finale kalarak dikkatleri üzerine çeken filmimiz bunun ışında daha birçok projede gösterilecek. Topaç, kongre öncesi ve sonrasında proje teması bağlamında izleyiciyle buluşacak. Ulusal televizyonlarda vakfın faaliyetleri adı altında özel yayınlarda, İstanbul Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlik programı için yapılacak kısa film seçimlerinde Topaç filmine yer verilecek" dedi.
Bilinç ve duyarlılık oluşturmaya yönelik kısa film etkinlikleri programlarında gösterilmek üzere Çocuk Vakfı'na gösterim hakkını verdiğini belirten Mehmet Genç, filmin geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 4.'sü düzenlenen Kristal Klaket Uluslararası Kısa Film Yarışması'na finale kaldığını ve oyuncularla birlikte festivale katıldıklarını belirtti.
Ödemiş'in Birgi beldesinde çekilen film, çocuk felci geçirmiş bir çocuğun başarıyı tatması ve mezun olduğu okula müdür olmasını anlatan bir öyküyü konu alıyordu.

(aslında topaç videosu ararken bu filme rastgeldiğim çok da güzel oldu...
umarım izleyenler de çocukluğunu ve topacını hatırlar)
Reklam