Yüklenme Tarihi: 04 Aralık 2015 - 14:03
Domuz, avlanması en çok dikkat isteyen ve zor olan hayvanlar arasındadır. Keskin duyulara sahip olması, yeni başlayan avcılara zor anlar yaşatır. Ürkmemesine rağmen, avcıların işini zorlaştıracak derecede dikkatlidirler. Görüş alanındaki bütün hareketleri anında algılayan domuzlar, farklı renkleri algılayamazlar. Bu durum da domuz avcılarına büyük kolaylık sağlar. O nedenle domuz avına çıkan kişilerin giymiş olduğu kıyafetlerin kamuflajlı olmasına gerek yoktur. Giysilerinizin üzerinde ışığı yansıtan bir takı ya da aksesuar olmamasına dikkat edin.
Domuz avı teknikleri hakkında bilgi sahibi olmanız, avınızı daha kolay sürede elde etmenizi sağlar. Domuz avı sırasında avcılar çok sessiz olmalıdırlar. Hareket etmeniz bile domuz tarafından 300-400 metre uzaktan algılanabilir. Çünkü domuzların ses algıları çok iyidir ve uzaklardaki sesleri bile rahatça algılayabilirler. Ses yapmayan giysiler giymeniz de sizin lehinize olacaktır. Av sırasında giysilerin parfüm ve benzeri kokuları barındırmaması gerekir. Ava çıkmadan önce av kıyafetlerinizi havalandırmanız ve av sırasında giymeniz avantajlı bir durumdur. Açık alanda, gece ve gündüz ürkmeden ormanda dolaşan domuzlar, gündüzleri genellikle gölgelerde gezinmeyi tercih ederler. Karşıdan rüzgar gelen bir yerde avınızı beklemeniz, domuzun kokunuzdan sizi fark etmemesini sağlar.
Domuz avı esnasında tüfeğinizin yağlı kalmamasına dikkat edin. Domuzlar toz dumanına neden olacağından, tüfeğinizdeki yağ aşırı tozlanmaya neden olabilir. Domuz avına çıkmadan önce fişekleri de kontrol etmenizi öneririz. Fişeklerde yeşerme varsa, bunları kalın bir bezle silerek av hazırlığı yapmanızı öneririz.