O elimdekiler pizza mı yoksa? O gün işten elimde bu kutularla çıkarken arkadaşlarım "evde yemek yok herhalde, pizzanla mı gidiyorsun?" diye espri yapınca, o zaman çekin pizzacı akademisyenanneyi demiştim.
Şaka bir yana elimdekiler aktivite kutusu. Kargocular koca kutuyu kapımın yanındaki sepete bırakıp gidiyorlar. Dersten bir geliyorum sepette kocaman bir kargo poşeti. Pakolino @pakolinocom elime ulaştı mı, ulaşmadı mı emin olmak için üst üste Pazartesi, Salı, Perşembe kutu yollayınca, buradan onlara bir teşekkür borçlandım.
Uzun zamandır bu aktivite kutularını soranlar vardı aranızda. Bu vesileyle inceledim. Temelde ince motor gelişimini desteklemek için üç büyük zarf çıkıyor kutunun içinden. Bu zarflarda o etkinliği yapmak için yapıştırıcıdan, makastan tutun da, boyası, boyayı koymak için kabı bile çıkıyor. Ama "al yavrum sen bu kutuyu biir biir yap geliş" diye çocuğu kutuyla baş başa bırakamazsınız/bırakmamalısınız. Yine oturup birlikte yapmak, çıkan ürün sonucunda oluşan oyunun birlikte keyfine varmak gerekir.
Demir'le kutudan çıkan kurbağa zıplatma oyununu oynayalım, sonra kurbağa gibi zıplayalım istemiştim. Ama bizim oğlan kurbağa zıplatmak için emek emek yaptığımız platforma uçak demez mi? Kurbağaları zıplatmayacakmış, uçakla uçuracakmış. Böyle durumlarda ne yapıyoruz "yavrum bu oyun öyle değil kitapta öyle yazmıyor, zıplat şunları yoksa kaldırırım bak!" demiyoruuuz. Ne diyoruz? "Harika fikir haydi uçuralııım" Önemli olan hayal gücü gelişsin yavrunun, fikirlerine kıymet verildiğini hissetsin.
Sevgili @pakolinocom ben bu kutuları bir yıl saklayacağım. Şimdilik benim oğlan ürün kısmını kendisi aktif olarak yapamıyor. Ama 4-4,5 yaşlarında yeniden çıkaracağım. O zaman daha büyük keyif alacağını düşünüyorum. Çok teşekkür ederim, fikirlerime önem verip bu kutuları benimle paylaştığınız için...