Pazı Kavurmalı Çılbır

2.600 izlenme

Yüklenme Tarihi: 26 Kasım 2013 - 17:33

Servis: 4 kişilik

Malzemeler:
Pazı için:
1 demet pazı
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Çılbır için:
1 su bardağı Sütaş Tava Yoğurt
1 su bardağı Sütaş Sarımsaklı Yoğurt
2 yemek kaşığı Sütaş Tereyağı
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
½ çay kaşığı kırmızı toz biber
½ çay kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:

Pazıları hazırlamak için, pazı yapraklarını ve saplarını birbirinden ayırın. Yapraklarını su dolu derin bir kabın içerisinde 1 yemek kaşığı sirke koyup 10 dakika bekletin. Daha sonra iki kere daha yıkayın. Temizlenmiş pazı yaprakları irice doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. İrice doğradığınız pazı yapraklarını kaynamış tuzlu suda 2-3 dakika bekletip soğuk su (tercihen buzlu) dolu bir kaba alın. 1 dakika bekletin, elinizle suyunu sıkarak alın. Tavayı ocağa alıp ısıtın, ısınınca 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Önce soğanları 2-3 dakika soteleyin. Sonra doğradığınız pazı yapraklarını ve karabiberini ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
Çılbır hazırlamak için, tencereye 2 parmak yüksekliğinde su koyup kaynatın. Kaynayınca tuz ve sirke ekleyin, ateşin altını kısın. Yumurtaları teker teker bir kasenin içine kırıp suya ekleyin. 5 dakika kadar pişirip delikli bir kaşık yardımıyla tabağa alın. Sütaş Tereyağı'nı eritin, kırmızı toz biber ve nane ekleyip karıştırın. Sütaş Tava Yoğurt ve Sütaş Sarımsaklı Yoğurt’u çukur bir kapta karıştırın.

En alta kavurduğunuz pazıları, üzerlerine yumurtayı ve çırptığınız yoğurtlu karışımı ekleyin, en üste de hazırladığınız Sütaş Tereyağı’nı gezdirip servis edin.

Not: Sütaş Tava Yoğurt yerine Sütaş Kaymaklı Yoğurt, Sütaş Kaymaksız Yoğurt ya da Sütaş Light Yoğurt kullanabilirsiniz.
Reklam