Karlar Kraliçesi Masalı (Türkçe Masal Dinle)

Masal Dinle - 56.434 izlenme

Yüklenme Tarihi: 24 Şubat 2015 - 17:32

Danimarkalı masalcı Andersen'in unutulmaz eseri Karlar Kraliçesi masalını dinleyin. 2013 yılında Frozen adıyla çekilen animasyon uyarlaması da izleyicilerin büyük ilgisini çekmişti.

The Snow Queen (Snedronningen) adıyla da bilinen masalı ve en güzel çocuk masallarını Masal Dinle kanalından takip edin.

Masalı okuyun:
Kay ve Gerda adında iki arkadaş varmış. Bunlar birbirlerini çok severlermiş. Kay ve Garda komşu çocuklarıymış. Evleri yan yana, bahçeleri bitişikmiş. Renk renk çiçekler bir bahçeden diğerine uzanırmış.
Bir kış günü Kay dışarı çıkmış. Kızağıyla kaymaya başlamış. Başka bir kızak hızla Kay’ın yanından geçmiş. Kızak çok güzelmiş. Beyaz bir at tarafından çekiliyormuş. Kızağın üzerinde bir kadın varmış. Kadın tepeden tırnağa beyazlara bürünmüş. Başında da beyaz kürkten bir şapka varmış.
Kızağın üzerindeki kadın dönüp Kay’a gülümsemiş. Kay büyülenmiş gibiymiş. Kendi kızağını kadının kızağının arkasına bağlamış. Kızak hızla yol almaya başlamış. Biraz sonra kasabanın dışına çıkmışlar.
Kızak gökyüzüne yükselmiş. Uzun süre uçmuşlar. Sonunda karlarla kaplı bir yere gelmişler. Kadın kızaktan inmiş. Bu kadın Karlar Kraliçesi’ymiş.
Karlar Kraliçesi, Kay’ı alnından öpmüş. Bu, buz gibi soğuk bir öpücükmüş. Kay o anda her şeyi unutmuş. Artık yalnızca Karlar Kraliçesi’ni tanıyormuş.
Kay Buzdan bir sarayda yaşamaya başlamış. Aradan günler geçmiş.
Kay hiçbir şey hatırlamıyormuş. Karlar Kraliçesi bu durumdan memnunmuş. Çünkü Kay’ı hep yanında tutmak istiyormuş.
Gerda ise Kay’ı çok özlemiş. Bütün kış boyunca hep onu beklemiş. Günlerce penceresinin önünde oturmuş.
Sonunda bahar gelmiş. Kay hala eve dönmemiş. Gerda, Kay’ı aramaya karar vermiş. Nehir kenarına gitmiş. Kay’ı orada bulacağını umuyormuş. Ama Kay’dan hiç iz yokmuş. Nehir kıyısında bir kayık duruyormuş.
Gerda kayığa binmiş. Kayık nehirde yol almaya başlamış. Bir süre sonra kıyıda bir ev görünmüş. Evin güzel bir bahçesi varmış.
Gerda kayığı kıyıya yanaştırmış. Evin bahçesinde yaşlı bir kadın varmış. Gerda, yaşlı kadına başından geçenleri anlatmış. Yaşlı kadın, Gerda’nın saçlarını taramaya başlamış. Sonra, Gerda’nın saçına sihirli bir tarak takmış. Böylece Gerda büyülenmiş. Artık Kay’ı ve ailesini hiç hatırlamıyormuş.
Gerda, birkaç gün yaşlı kadının evinde kalmış. Birgün bahçede kırmızı bir gül açmış. Gerda gülü görünce büyü bozulmuş. Küçük kız her şeyi hatırlamış. Yaşlı kadının evinden ayrılmış. Tekrar Kay’ı aramak için yola koyulmuş. Çok geçmeden bir güvercine rastlamış. Ona Kay’ı sormuş. Güvercin:
- Arkadaşını gördüm, demiş. Karlar Kraliçesi onu buzdan sarayına götürdü.
Gerda, buz sarayını aramaya başlamış. Bir geyiğe rastlamış. Ona, KarlarKraliçesi’nin
sarayını sormuş. Geyik:
- Karlar Kraliçesi’nin sarayı çok uzaktır, diye karşılık vermiş. Oraya tek başına
gidemezsin. İstersen seni götürürüm, demiş.
Gerda geyiğin sırtına binmiş. Birlikte uçmuşlar. Dağların, tepelerin üzerinden geçmişler. Hava kararınca bir kulübenin önünde durmuşlar.
Kulübede bir Japon kadın yaşıyormuş. Japon kadın, onları akıllı Finli Kadına göndermiş.
Geyik ve Gerda, Finli kadına gitmiş ve başından geçenleri hep anlatmış. Finli Kadın:
- Kay’ ı ancak senin sevgin kurtarabilir. Zaman yitirmeden KarlarKraliçesi’nin
sarayına gidin, demiş.
Gerda, Karlar Kraliçesi’nin sarayına gelmiş. Kay, önce Gerda’yı tanımamış. Gerda çok üzülmüş. Kay’a sarılıp ağlamaya başlamış. Göz yaşları Kay’ın üzerine damlamış. Kay’ın buz tutmuş olan kalbi ısınmış. Büyü bozulmuş. Kay her şeyi hatırlamış. İki arkadaş el ele tutuşmuşlar.
Gerda ve Kay, Karlar Kraliçesi’nin sarayından ayrılmışlar.Geyik onları kendi ülkelerine geri götürmüş. Her ikisi de çok mutluymuş. Kuşlar cıvıl cıvıl ötüşerek iki çocuğu selamlamış. Artık evlerinden hiç ayrılmayacaklarına söz vermişler. O günden sonra hep mutluluk içinde yaşamışlar.
Reklam