Video ingilizce, ama açıklamayı okursanız kısaca bir bilgi edinebilirsiniz.
Frontiers in Human Neurosicence’de yayınlanan çalışma deneklerin uyarıları kafalarına takılan elektrotlar sayesinde aldıklarını ve pilotluk kabiliyetini plasebo terapisi ile öğrenenlere göre 33 kat daha hızlı öğrendiklerini ortaya koydu.
Konuyla ilgili Dr. Matthews Phillips in bazı açıklamaları şu şekilde:
– Sistemimiz türünün ilk örneğidir. Bu bir beyin simülasyon sistemidir.
– Kulağa bilim kurgu gibi geliyor fakat elimizde çok büyük ve temel oluşturacak gelişmeler var.
– Elimizdeki taslak havacılık için tasarlandı. Bu sinerji, bilinç ve motor gücüne hâkimiyet isteyen bir durum.
– Bir şeyler öğrendiğinizde beyniniz fiziksel olarak da değişir. Beyninizdeki bağlantılar nöro-plastik olarak güçlenme eğilimine girer.
– Beyninizin fonksiyonlarını kesin olarak değiştirir, beyninizin çok önemli yerlerine yerleşmiş boşluk ve hafıza gibi şeyler mesela.
Dr. Matthews inanıyor ki gelecekte beyin simülasyonları araç sürmeyi, yeni bir dil öğrenmeyi mümkün kılacak şekilde gelişecek. “Bu teknik aslında çok eski. Şöyle ki antik Mısırlılar 4 bin yıl önce acıyı azaltmak için elektriksel araştırmalar yapıyorlardı” diye ekliyor.
Şu noktada Ben Franklin bu elektrotları kafasına takarak denek olmayı kabul etti. Yöntemin titiz araştırmaları 2000’lerin başında başladı. Amaç en etkili simülasyonu yaratmaktı.
Size daha iyi hizmet sunmak, içerik ve reklamları kişiselleştirmek için çerezler aracılığı ile internet tarama verileri topluyoruz.