10 - Wolwerine - Kutup porsuğu - Kokarca Ayı
Kuzey ülkelerinin en cüretkâr, en hırsız ve en kurnaz hayvanlarından biri. Sansargillerden olmasına rağmen küçük kahverengi bir ayıyı andırır. Bu sebeple kokarca ayı olarak da tanınır.Kuzey Amerika ve Avrupa ormanlarında çok nadiren görülen volverin, korku nedir bilmeyen amansız bir kâtildir. Kavga esnâsında terör estirir. Çok keskin bir kokuya sahip olduğu için etrafına her canlı yaklaşamaz.Bölgesini işaretlemek için kötü koku bırakır.
9 - inekler
İnekler aşırı miktarda metan gazı ürettiği için en pis
kokan hayvanlar arasındadır.
8 - Adelie Penguenleri
Dışkısını mermi gibi atar. Dışkısı aşırı kötü kokar ve tüylerini temizlemek için kullanır.
7- Karafatma
Türkiyede halk dilinde yerel olarak karaheççe, kara böcek, osurgan böceği , tıstan adıyla anılır.
En tipik savunma hareketleri arka ayakları üzerine vücüdunun alt bölümünü kaldırıp karın ucunu yukarı doğru uzatmaları ve savunma silahı olan kötü kokuyu salmalarıdır.
6- Akbaba
Kötü kokmalarının en kötü sebebi leş yemeleridir. Yediklerini daha sonra kusarak tekrar yiyebilirler.Dışkılarını ayaklarına doğru yaparlar, hava ısındığında buharlaşan dışkı serinlik verir. Dışkısı ağaçları çürütür, amonyaktan dolayı kötü kokar.
5 - ASLAN
Kokusu özellikle yaşadığı bölgede işaretleme sırasında ortaya çıkar. İdrar bacaklardan ayak tabanlarına ulaşır ve yürüyerek tüm sahaya bırakılır. Bu koku dayanılmazdır.
4 -FİL
Kızgınlık zamanı vücutlarındaki testesteron hormon seviyesi 40 kat artar ve bu zamanda idrarları yeşilimsi bir hal alır bacaklarından aşağıya doğru akar. Günde 300 Lt. ye yakın idrar yapabilirler.İdrarla testesteron birleştiği zaman koku dayanılmaz olur. Aynı zamanda yanaklarından da bir sıvı akmaya başlar ki 1 km. öteden hissedilir. Bize iğrenç gelen onlara çok güzel gelir.
3- Tazmanya Canavarı
Dünya üzerinde bulunan en büyük etobur keselidir. Kışkırtıldığı zamanlar keskinliği kokarcanınkine rakip olabilen nahoş bir koku salabilir.
2 - Misk Öküzü
Misk öküzü, adını postundan yayılan misk geyiğininkine benzer keskin kokudan alır.Kanada'nın kuzeyinde ve Grönland'da yaşar. Adını vücudunda barındırdığı 'misk' maddesinden alır. Misk erkek türlerin vücudunun ürettiği bir maddedir ve kokusunu hayvanın idrarından alır.
1- Kokarca
Kokarcaların savunma yöntemleri son derece ilginçtir. Vücutlarında bulunan iki bezden düşmanın bulunduğu yöne doğru bir sıvı püskürterek kendilerini korurlar. Kokarca bu tehlikeli sıvıyı püskürtmek için düşmanın yüzüne doğru yönelir ve Bu sıvı derinin şiddetli tahrişine, hatta bazen de geçici körlüğe sebep olur. Sıvının dayanılamayacak kadar kötü ve kalıcı bir kokusu vardır, ayrıca sülfür bileşikleri de içerir. Çok etkili bir savunma yöntemi olan bu sıvı sayesinde kokarcalar düşmanlarından gizlenmeye gerek duymazlar çünkü buram buram kokuyorlar.