Aykut ilter - İsmini Verdim Sevdaya

Rhythm Ritim Karaoke Aykut ilter - 1 izlenme

Yüklenme Tarihi: 28 Haziran 2024 - 20:44

Söz - Müzik: Volkan Ateş Akyılmaz
ARANJÖR : VOLKAN ATEŞ AKYILMAZ
YAYLILAR : GRUP GÜNDEM
KANUN : GÖKSEL KARTAL
UD : YILDIRIM GÜZ
EDİT : VOLKAN ATEŞ AKYILMAZ
MİKS : VOLKAN ATEŞ AKYILMAZ
STÜDYO : ATON MUSIC PRODUCTION
MASTERiNG : ULAŞ
ARA BENİ
KİMSEYE YAR ETMEM SENİ BU AŞKA BAŞ KOYDUM
GÜL GİBİ SOLDURMAM SENİ BAŞKA YOLLARA TAŞ KOYDUM
ELLER ANLAMAZ SENİ GEL DİNLE SEN KALBİNİ
KİM SEVER GERÇEKTEN KİMİ ONA KUL KÖLE OLURDUM

SANA AZ MI SÖYLEDİM BEN AH GİTME KAL DİYE
BANA AZ MI SÖYLEDİLER ONDAN YAR OLMAZ DİYE

İSMİNİ VERDİM SEVDAYA NE GEREK VARDI KAÇMAYA
YANALIM YANALIM TUTUŞALIM HADİ ARA BENİ

ARA BENİ (İSMİNİ VERDİM SEVDAYA) SÖZ, MÜZİK: VOLKAN ATEŞ AKYILMAZ


Aykut ilteR
Böcek Müzik Yapım Pentagram albümlerinin ardından şimdi de Türk Pop Müziğine güçlü ve iddialı bir isim kazandırıyor; İ.T.Ü Türk Müziği Konservatuarı Şan Bölümü mezunu olan Aykut İlter, 2003 yılının ilk aylarında Böcek Müzik’le anlaşarak müzik serüvenine yepyeni bir sayfa açtı ve ilk albümünün hazırlıklarına start verdi. Titiz bir çalışmanın sonunda tamamladığı albümü “Çoook Yandı Yürek” ile 31 Mayıs 2004’de tüm müzik marketlerde yerini aldı.Albüme ismini veren “Çoook Yandı Yürek” Türk Sanat Müziği severlerin ilk dinleyişlerinde hemen ayırt edebilecekleri Hüzzam makamında bir parça. Bu anlamda popüler müzikte bir ilk olma özelliğini de beraberinde taşıyor. Gürcan Keltek yönetiminde çekilen videosuyla da gösterime girdiği ilk günden bu yana müzikseverlerin ilgisini çeken “Çoook Yandı Yürek” önümüzdeki günlerin dillerden düşmeyen parçaları arasında daha şimdiden yerini almışa benziyor.
“Çook Yandı Yürek” dahil olmak üzere albümdeki 7 parçanın söz ve müzikleri Aykut İlter’e ait. Bu parçalar içinde albüm yayınlamadan önce gerçekleştirilen üniversite dinletilerinde ve Aykut İlter’in sahne aldığı mekanlarda gösterilen ilgiyi dikkate aldığımızda iki parça daha ön plana çıkıyor: “Canına Yandığım” ve “Ah Kurnaz”. Yerli bir beste olmasına rağmen, Türkçe sözler yazarak müziğimize uyarladığımız Grek parçalara adeta taş çıkaran “Ah Kurnaz” çalındığı andan itibaren dinleyenleri hep bir ağızdan söylemeye davet ederken ritme kapılmayıp da yerinde oturanların sayısıysa oldukça az görünüyor. Önümüzdeki yılların slow hitleri arasında yer alacağına inandığımız “Canına Yandığım” ise dinleyenleri bambaşka dünyalara sürüklüyor.

Albümün mutfağında popüler müziğin önde gelen emekçilerinin isimlerini göremezseniz sakın şaşırmayın. Tüm stüdyo çalışmaları, söz, müzik ve aranjeler tıpkı Aykut İlter gibi müziğe gönül vermiş; yeni ama bomba gibi bir ekibin çalışmasının ürünü. Örneğin albümde aranjelerin büyük bir çoğunluğuna imza atan Volkan Ateş Akyılmaz’ın popüler bir müzik albümü adına, bu ilk çalışması. Aslında Volkan Ateş Akyılmaz dublaj sanatçısı.

Saygı & Sevgilerimizle
Aykut ilteR - BÖCEK YAPIM.
Reklam