29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yurt Genelinde Coşkuyla Kutlandı

İhlas Haber Ajansı - 120 izlenme

Yüklenme Tarihi: 29 Ekim 2022 - 13:35

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde coşkuyla kutlandı

ERZİNCAN (İHA) - Erzincan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.
Valilik makamında gerçekleştirilen tebrik kabul merasiminin ardından Ordu Caddesi’ndeki kutlama törenine geçildi. Düzenlenen törende, Erzincan Valisi Mehmet Makas, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ahmet Kasa, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, törendeki polis, asker ve vatandaşları üstü açık arabadan selamlayarak bayramlarını kutladı. Gerçekleştirilen selamlama merasiminin ardından tören; saygı duruşunda bulunulması ve 3. Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin mesajları okundu. Akabinde iki öğrenci tarafından şiirler okundu.
Günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın yapılmasının ardından gaziler, askeri araçlar, kamu kurum ve kuruluş araçları ile mehteran takımı protokolü selamladı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ise tören birliklerinin geçişi esnasında ellerindeki Türk bayrakları ile coşkuya ortak oldu.
Düzenlenen törene il protokolünün yanı sıra kamu kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

DÜZCE (İHA) - Düzce’de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Düzce Komando Birliği ilk yürüyüşünü yaparken, Mehteran takımının gösterisi büyük ilgi gördü.
Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıldönümü çerçevesinde Düzce’de düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Düzce Belediyesi Mehteran Takımı, gösterisi ile alanda bulunanları mest etti. Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan sporcular ve halk oyunları gösterilerinin ardından geçiş gerçekleştirildi. Düzce’de geçtiğimiz aylarda kurulan Düzce Komando Birliği ilk geçişini gerçekleştirdi. Yeşil ve kırmızı dumanların arasından geçiş gerçekleştiren Komando Birliği ilk gösterisini yaparken, okullar ve resmi araçların geçişi de dikkat çekti.

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kordon boyunda gerçekleştirilen tören coşkuyla kutlandı.
Tören, saat 11.00’da kordon boyundaki Kayserili Ahmetpaşa Caddesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Törene, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşma yapan Vali İlhami Aktaş, Cumhuriyetin kazanımları sayesinde geldiğimiz noktada bugün Türkiye bölgesinde önemli güç ve aktör olmuştur. Milli savunma alanında geliştirdiğimiz politikalar, dış politikalardaki etkinliğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bölgemizde tekrar eski gücüne kavuşan bir Türkiye Cumhuriyeti devletinin gururunu yaşamaktayız" dedi.
Konuşmaların ardından kortej geçişi yapılarak program sona erdi.

IĞDIR (İHA) - Iğdır’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99’uncu yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Bayramı töreni Valilik makamında Vali/Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim’in tebrikleri kabulüyle başladı.
Tören daha sonra Zübeyde Hanım Bulvarında devam etti. Vali/Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim, tören alanını dolaşarak öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim mesajı okundu. Daha sonra Vali/Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim, bir konuşma yaptı. Vali Sarıibrahim, tören alanını selamladıktan sonra, “Milletimizi ve devletimizin bu en büyük gününde Iğdır’ımızın caddelerinde, sokaklarında kadınıyla erkeğiyle genci ile yaşlısıyla bizlere bir araya getiren Cumhuriyetimizin 99. yüzyıl dönemi kutlu olsun, daim olsun, ilelebet yaşasın. Cumhuriyet hepimizi bir araya getiren tarihimizin en önemli kararıdır. 99 yıl önce bu topraklarda yaşayanların yedi düvele karşı omuz omuza karşı mücadele ettiği beraber yaşama kararıdır "dedi.
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri daha sonra öğrencilerin şiir okuması ile devam etti. Etkinlikte Milli Eğitim Müdürlüğün düzenlediği resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Sarıibrahim, hediyelerini verdi. Cumhuriyet Bayramı töreni, folklor gösterisi, resmigeçit töreni ile sona erdi.

SAKARYA (İHA) - Cumhuriyet’in 99. yıl dönümü, Sakarya’da düzenlenen törenle kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her ilde olduğu gibi Sakarya’da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet’in 99. yılı çerçevesinde Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde tören düzenlendi. Gerçekleşen törene Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ilçe belediye başkanları, üniversite rektörleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından tören, gaziler, öğrenciler, sporcular, jandarma, polis, AFAD, itfaiye, 112 ekiplerinden oluşan kortejlerin geçişiyle sona erdi.

SAMSUN (İHA) - Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıldönümünde coşkulu bir tören düzenlendi. Törende konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Anadolu’daki bin yıllık varlığımızı, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz" dedi.
İlkadım ilçesinde bulunan Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akabinde Samsun Valisi Zülkif Dağlı bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Dağlı konuşmasında, "600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği ’muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelesini ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bugün de 2023, 2053 ve 2071 vizyonu hedefine odaklanarak, yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamalıyız. Anadolu’daki bin yıllık varlığımızı, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz. Devletimizin tüm kurumlarıyla ve milletimizle birlikte hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu aziz millet ülkemizi, Türkiye’nin geleceğini, Ay-Yıldızlı Bayrağı namertlere çiğnetmeyecek. Bu yüce Türk Milleti bin yıl önce Malazgirt’te hangi inançla ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını bizlere açmışsa, Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda ve 15 Temmuz’da da aynı mücadeleyi yaptı. Tüm halkımız bilmektedir ki, bunlar dün ASALA, bugün FETÖ, PKK ve DAEŞ olarak karşımıza dikilmektedir. Bugün birliğimizi, kardeşliğimizi istemeyen şer güçler, çirkin senaryolarından, kirli oyunlarından geri durmayacaklar ve isimleri değişmek suretiyle karşımıza geleceklerdir. Çünkü bunlar 100 yıl önce emellerini gerçekleştiremeyenlerin uzantılarıdır" diye konuştu.
"Kendimizi yetiştirmek mecburiyetindeyiz"
Konuşmasında gençlere seslenen Vali Dağlı, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya 1 yılımız kaldı. Öncelikle birlik ve beraberliğimizi üst düzeye çıkartacağız. Kardeşlik bağlarımızı güçlendireceğiz. Birbirimize daha çok sevgi ve hoşgörüyle yaklaşacağız. Böylesine şanlı bir tarihe, köklü bir geçmişe, kadim bir medeniyete sahip olan bu necip millete layık olacak şekilde kendimizi yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Hakkaniyet, adalet, demokrasi, insan hakları gibi evrensel değerleri kendimize prensip edinmeliyiz. 2023 hedeflerini gerçekleştirme hedefinde Samsun’umuzun katkısını en üst düzeye çıkarmak için azami gayret göstermeliyiz" şeklinde konuştu.
Gösteriler yapıldı
Vali Dağlı’nın konuşmasının ardından lise öğrencileri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril şiir okudu. Okunan şiirlerin ardından halk oyunu ve Kafkas oyunu gösterileri yapıldı. Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı Bandosu, Samsun protokolüne ve vatandaşlara mini bir konser verdi. Tören, bandonun çaldığı marşla geçit töreniyle son buldu.
Törene ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, kaymakamlar, belediye başkanları, il müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

VAN (İHA) - Van’ın merkez Tuşba Belediyesi, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla düzenlediği bir programla, öğrencileri tiyatro ile buluşturup, çeşitli hediyeler verdi.
‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ tüm Türkiye’de olduğu gibi Tuşba ilçesinde de düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Tuşba Belediye tarafından organize edilen Cumhuriyeti’nin 99. yıldönümü kutlama etkinlikleri Alaköy Mahallesi’nde bulunan Şehit Çetin Aysan İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama etkinliklerine Tuşba Belediye Başkan Vekili Ümit Kanan, Belediye Başkan Yardımcısı Azad Gülengül ile okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Etkinlik öncesi balon ve Türk Bayrağı dağıtılan öğrenciler, şiir okudu, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmalar yaptılar. Öğrenciler, daha sonra ‘Hacivat-Karagöz’ ile ‘Keloğlan’ ve ‘Nasrettin Hoca’ oyunlarını izlediler. Cumhuriyetin 99. yıldönümünü belediye yetkilileri, öğretmen ve veliler ile birlikte büyük bir coşku ile kutlayan öğrencilerin birçoğu ilk kez tiyatro ile tanıştı.
Burada bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkan Vekili Ümit Kanan, Cumhuriyet Bayramı’nı öğrencilerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Cumhuriyetin 99. yıldönümünü tebrik ettiğini de söyleyen Başkan Vekili Kanan, “Cumhuriyetimizin bize, ülkemize ve milletimize kutlu olmasını diliyorum. Cumhuriyeti bizlere hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle ve rahmetle yad ediyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum. Sizlerle birlikte olmaktan keyif aldım. Her zaman mutlu olun. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. İyi günler dilerim” ifadelerini kullandı.
Çocuklarla birlikte tiyatro oyunu izleyip, Cumhuriyet Bayramını coşku içinde kutlayan Başkan Vekili Kanan ile Başkan Yardımcısı Gülengül, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttılar. Belediye görevlileri ise öğrencilere ikramlarda bulundular.
Reklam