Hoşgeldiniz!

Savunma Sanayi

Türk Savaş Endüstrisi 02:15
Türk Savaş Endüstrisi 16.025 izlenme - 9 yıl önce Savunma Sanayi Müsteşarlığı veya kısaca SSM, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ulusal savunma endüstrisini güçlendirme, aynı zamanda da askeri sistem ve teknolojilerin tedarik süreçlerini yönetme amacıyla kurulan sivil bir devlet yapılanmasıdır ve bu yapılanmanın son yıllar'da geliştirdiği birçok teknolojik araç ve gereci bu videoda ayrıntılı bir şekilde görebiliyoruz ve Türkiye'nin askeri teknoloji konusun'da ilerleme kaydettiğini görebiliyoruz.İyi seyirler.
FNSS Savunma Sİstemi 07:33
FNSS Savunma Sİstemi 2.912 izlenme - 9 yıl önce FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.; Nurol Holding A.Ş. (Q) ve BAE Systems (I) ortaklık girişimi olup, Türk Silahlı Kuvvetleri ile müttefik silahlı kuvvetlerinin kullanımı için paletli ve tekerlekli Zırhlı muharebe araç aileleri ile silah sistemlerinin tasarım ve üretiminde önder bir kuruluştur. FNSS ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) arasında, toplam 1698 adet dört farklı konfigürasyonda Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) üretimi için yapılan 1’inci paket ZMA sözleşmesi, 1989’da yürürlüğe girmiştir. Ankara Gölbaşı’nda yer alan FNSS tesisleri, Ağustos 1991’de üretim faaliyetlerine başlamıştır. 2000 yılında ise FNSS ile SSM arasında 551 adet Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) üretimi için 2’nci paket ZMA sözleşmesi imzalanmıştır. Proje 2004 yılında tamamlanmıştır. FNSS geniş bir Zırhlı Muharebe Aracı ailesi oluşturmuş, kullanıcı istek ve ihtiyaçları doğrultusunda değişik araç konfigürasyonlarını da geliştirmiştir. Geliştirilmiş Zırhlı Muharebe Aracı (GZPT) konfigürasyonu, ZMA araç ailesinin baz aracını oluşturmaktadır.
Türk T-70 Genel Maksat Helikopteri 02:07
Türk T-70 Genel Maksat Helikopteri 160 izlenme - 5 yıl önce Her ne kadar muhalefet olsam da Türk Savunma Sanayi Endüstrisi gerçekten ışıldıyor. Bu kapsamda Türkiye'de geliştirilen T70 Genel Maksat Helikopteri hangardan çıktı. Ağırlıklı olarak montaj işi yapılmış olsa da gerek teknoloji alımı bakımından gerekse yerli mühendislerimizin tecrübe kazanması bakımından önemli bir gelişme. Önümüzdeki yıllarda inşallah 0 Türk seri üretimine de geçeriz. Programa dair açıklamayı aşağıya bırakıyorum. Program kapsamında, TUSAŞ ana yükleniciliğinde ve Sikorsky, Aselsan, TEI, Alp Havacılık firmalarının alt yükleniciliğinde, Sikorsky Aircraft firmasının S70i Helikopteri’nden yola çıkılarak geliştirilecek olan 109 adet T70 Genel Maksat Helikopteri, önümüzdeki 10 yıl süresince Türkiye’de lisans altında üretim modeliyle, 6 farklı kullanıcıya teslim edilecektir. (Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü)