00:42
Yataktan Çıkmak İstemeyen Tembel Papağan
9.323 izlenme - 8 yıl önce
Papağan, papağansılar (Psittaciformes) takımını oluşturan kıvrık gagalı, etli ve kalın dilli, parlak tüylü, sıcak yerlerde yaşayan kuş türlerine verilen ad. Ayrıca bu kuşların bazı türleri söylediğiniz bazı şeyleri tekrar edebilirler.
Ayakları kısa ve ikisi önde, ikisi arkada olmak üzere dört parmağa sahiptir. Ön parmakların dipleri kısa bir zarla birbirine bağlıdır. Arkaya yönelik birinci ve dördüncü parmak geriden kavrar ve gaganın yardımı ile çeviklikle tırmanabilir. Tırmanma anında gagalarını üçüncü bir ayak gibi kullanma özelliklerinden dolayı en iyi tırmanıcı kuşlar olarak kabul edilirler.
Kalın ve kıvrık üst gaga hareketlidir. Alt gaga ise yiyecekleri kırmada tabla vazifesi görür. Dil, kalın ve etlidir. Aynı zamanda dokunma organı görevini de yapar. Dilleri kısa ve serttir. Gaga ve dilleri sayesinde ayçekirdeği gibi kabuklu yemişleri soyup yiyebilirler.[1]
Papağanların kanatları nispeten kısadır. Bununla beraber, Yeni Zelanda papağanı hariç hepsi iyi uçucudur. Genelde çift veya grup halinde çığlık çığlığa uçarlar. Avustralya'da yaşayan kakadular, binlerce fertten meydana gelen sürüler halinde seyahat ederler.
Beslenirken veya dinlenirken çok sakindirler. Yeşil renklileri o kadar iyi kamufle olur ki, çoğu zaman farkedilmezler. Tüyleri yeşil hakim olmak üzere kırmızı, mavi, sarı, beyaz ve siyah olabilir.
Papağanlar tabii halde ağaçlarda yaşarlar. Ancak insan sesini ve melodileri ezberleyerek tekrarlama kabiliyetlerinden dolayı, birçok evde kafeslerde beslenirler. Kafeslerine çiğnemeleri için ağaç parçaları koymak faydalıdır. Yuvalarını ağaç kovuklarına, kaya yarıklarına yaparlar. Eşler birbirlerine bağlıdır. İri yapıda olanların dişileri yılda 2-3, küçükleri ise daha çok yumurta yaparlar.
Çeşitlerine göre tomurcuk, çiçek, meyve ve tohumlarla beslenirler. Bu arada hayvansal besin alan birkaç tür de mevcuttur.
Papağanlar, çok kuvvetli hafızaları sayesinde öğrendikleri sözcükleri anlamlarını bilmeden tekrar ederler. Doğada özgürken insanlarla hayvanları taklit etmedikleri tetkik edilerek anlaşılmıştır. En tanınmış konuşan türü jako'dur. Erkekler dişilerden daha iyi konuşur. Yeni bir kelimeyi öğrendikleri zaman memeliler gibi mükafat beklemezler. Verilecek cezadan da anlamazlar. Eğitimleri sabır ister.
Türlere göre papağanlar içersinde en çok konuşma yeteneği olanlar şöyle sıralanabilir;
Jako, (Gri papağan)
Amazon,
Muhabbet kuşu,
Lori,
Kakadu,
Ara,
Cennet Papağanı,
Sultan Papağanı.
Muhabbet kuşu gibi bazı türlerin konuşmaları ıslığa benzer olduğu için farkedilmeyebilir, bununla beraber gri papağan, amazon papağanı, ara ve kakadu gibi türler net ve anlaşılır şekilde konuşabilir. Kuşların konuşma yeteneğini, eğitim, genetik ve geçmiş deneyimler etkileyebilmektedir.
Papağanlar kuşlar sınıfı içersinde beyin organizasyonu en gelimiş canlılar olarak, sebep-sonuç ilişkisi kurmakta oldukça başarılıdırlar. Örneğin telefon çaldığında "alo" ya da kapı çaldığında "kim o" gibi kelimeleri söyleyebilirler. Bu tarz kelimeleri söyletmenin öncelikli olarak eğitimle ilgili olduğunu belirtmek gerekir.
05:05
Dev Yılan Belgeselciyi Böyle Yuttu!
10.239 izlenme - 9 yıl önce
Dev Yılan Belgeselciyi Böyle Yuttu!
Belgeselci, yaptırdığı özel giysiyle dev anakondanın kendisini yutmasına izin verdi.
ANAKONDA______________:
Anakonda, yeşil anakonda, Iguaçu anakondası, nehir anakondası vb. türlerden oluşup, Venezuela, Brezilya gibi yerlerde yaşayan yılandır. Boyu 8-10 metre olabilir. Dünyanın en büyük ve en uzun yılanıdır. Kalınlığı 1 metreyi aşar. Genellikle timsah, geyik, memeliler veya başka anakondalar ile beslenir.İnsan yediği hakkında bir bilgi yoktur. Avı bir timsah ise avını enlemesine sarar ve sıkar, avı boğularak ölür ve yem olur. Sadece karada değil suda da tehlikeli bir hayvandır. Genellikle çiftleşme mevsiminde suda yaşar.
01:48:18
BBC | Einstein' in Büyük Fikri: E=Mc2
9.205 izlenme - 13 yıl önce
http://www.facebook.com/BelgeselGunlugu EMc2 denklemini düşündüğümüzde Einstein aklımıza hep kırışık yüzlü, ak saçlı bir ihtiyar olarak gelir. Ama EMc2' nin Einstein' in yaşlılığıyla bir ilgisi yoktur. Genç, enerji dolu, dinamik hatta seksi Einstein' in buluşudur. Yüzyıl önce görünüşte basit bir formül evrenin gizli işleyişini ortaya çıkardı. Bu formül enerji, madde ve ışık arasındaki bağı anlatıyordu. Formülü yazan genç Albert Einstein' dı. Dünyanın en ünlü denklemiydi bu...
00:12
Sahibinin Ayak Kokusuyla Kendinden Geçen Kedi!
10.047 izlenme - 9 yıl önce
Sahibinin ayakları ile oynayan kedi, ayak kokusuna verdiği tepkiyle oldukça komik görünüyor. Kameraya yansıyan komik görüntüler sizlerle...
02:58
yılan ve aslan kavgası
7.580 izlenme - 10 yıl önce
Timsah mı aslan mı ikisi de aynı eşin peşinde.
hayvan saldırı izle hayvan saldırıları hayvan kavgaları hayvan kavgası ayı kavgası ayı aslan kavgası yılan kavgası timsah yılan kavgası belgesel izle belgesel dünyanın.
hayvan saldırı izle hayvan saldırıları hayvan kavgaları hayvan kavgası ayı kavgası ayı aslan kavgası yılan kavgası timsah yılan kavgası belgesel izle belgesel dünyanın.
aslan timsah yiyor aslan timsaha saldırıyor aslan timsah dövüşüyor aslan timsah kavga ediyor aslan timsahlara kafa tutuyor timsah aslana saldırdı timsah aslanı yedi aslan kendi.
Hayvan, canlılar dünyasının ökaryotlar (Eukaryota) üst âlemindeki hayvanlar (Animalia) âleminde sınıflanan canlıların ortak adıdır. "Hayvan" sözcüğü, günlük kullanımda esasen insan dışı nefes alan ve hareket eden şeyleri ifade etmek için kullanılırsa da biyolojik bağlamda insanı da içerir. Hayvanlar âleminin bilimsel ve Latince adı olan "Animalia" terimi ise yine Latince olan ve "yaşayan" ya da "ruh" anlamına gelen animadan türetilmiş animal sözcüğünün çoğuludur. Hayvanlar âlemini tanımlayan bir başka Latince bilimsel terim de Metazoa'dır.
Genellikle çevrelerine uyum sağlayan ve diğer canlılarla beslenen çokhücreliler alemidir. Vücutları, embriyonun bazı metamorfozlar geçirmesiyle gelişir. Ökaryotik çok hücreli organizmalardır. Besinlerini genel olarak sindirerek alırlar.
Hayvanların birçoğu hareketlidir ve bitkilerde tipik olan kalın hücre duvarları genellikle yoktur. Embriyonik gelişim esnasında büyük ölçülerde hücresel göçler ve doku organizasyonları görülür. Üremeleri primer (birincil) olarak seksüeldir; diploit kromozom taşıyan dişi ve erkekler mayozla haploit kromozomlu gametleri, bunlarda birleşerek diploid zigotu oluşturur.
1,5 milyondan fazla yaşayan türü tanımlanmıştır, fakat gerçek miktarın bazılarına göre 20 milyon, bazılarına göre de 50 milyondan fazla olduğu sanılmaktadır.
Daha fazlası için kanal'a abone olmayı unutmayın: izlesene.com/maykop
01:35
Kanat Çırparken Ses Çıkarmayan Baykuş
8.836 izlenme - 10 yıl önce
Baykuşun bu özelliği sizi şaşırtacak!
Baykuş ya da Gece yırtıcı kuşları (Latince: Strigiformes), kuşlar (Aves) sınıfının, karinalılar (Carinatae) bölümünün, gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımına giren gece yırtıcı kuşları (Strigiformes) alt takımında yer alan türlere verilen genel ad.
Başları büyük ve tüylüdür. Kuyrukları kısa olmakla beraber, kanatları enli ve uzundur. Bir kısmının kanat açıklığı, bir adam boyuna ulaşır. Serçe kadar küçük olanları da vardır. Gagaları kıvrık, pençeleri keskin, kanca tırnaklı ve döner parmaklıdır. Kuvvetli pençeleri adeta avına kenetlenir.
Baykuşlar tam bir sessizlik içinde avlanır. Bütün vücudu yumuşak ve ince tüylerle kaplıdır. Tüyler, uçuş sırasında tabii bir susturucudur. Uçuş esnasında kanatlarının “pırpır” sesi duyulmaz. İri gözleri, başlarının yanında değil önündedir. Aşırı büyüklükteki gözleri, göz oyuğunda hareket edemez. Araba farı gibi yuvalarında sabittir.Baykuşlar boynunu 270 derece çevirerek panaromik bir görüş sağlayarak çevresini kontrol edebilir. Dişi baykuş erkeklerinden daha iri olup, 2-10 yumurta yumurtlarlar. Kuluçka süresi 30-40 gündür. Yumurtadan çıkan yavruların göz ve kulakları kapalıdır. Yavruların yuvada kalma süresi farklıdır.
02:15
Kan Davalı Mirketler
10.191 izlenme - 10 yıl önce
Mirket (Suricata suricata), 30 cm boylarında, koloni halinde yaşayan, Afrika'ya özgü etobur memeli bir hayvan.
14 yıl kadar yaşarlar. Kolonileri yaklaşık 20 (bazen de 50) kadar hayvandan oluşur, aralarında iş bölümü yaparlar ve yuvalarının güvenliğini sağlamak için etrafı gözetleme, düşmanlarını kollama görevlerini sırayla paylaşırlar.
Mirketler küçük yuva yapan hayvanlardır ve yeraltında çoklu girişe sahip olan büyük tüneller kurarlar. Bu yuvalardan sadece gündüz çıkarlar. Çok sosyaldirler ve 20-30 üyeye sahip koloniler halinde yaşarlar. Aynı gruptaki üyelerle sıklıkla sosyal bağlarını geliştirmek için birbirlerini tararlar.
Yaşamlarını çölde sürdürebilmek için kesinlikle grup halinde yaşamaları gerekmektedir. Her bir bireyin grup içinde belirgin bir rolü vardır. Mirketlerin grup içindeki rolleri çeşitlidir:
Alfa erkeği; Grup içindeki baskın erkektir.
Alfa dişisi; Gruptaki baskın dişidir. Bütün beta üyeler ona itaat eder.
Beta erkeği; 10 aylık ve daha yaşlı olan itaat eden erkeklerdir.
Beta dişisi; Baskın dişidir.
Bebek bakıcısı; Grubun yiyecek toplaması için ayrıldığında yavruları gözetleyen üye. Değişik grup üyeleri değişik günlerde bu görevi üstlenebilir. Genellikle en aç olan Mirket bebek bakıcılığı yapar. Alfa dişisi hiçbir zaman bu işi yapmaz.
Bekçi; Grup üzerindeki tehlikeleri gözlemleyen grup üyesidir. Bir ağaca 30m tırmanarak bu görevi yerine getirir.
00:51
Taklitci Papağan Kedilerin Kafasını Karıştırdı
8.564 izlenme - 8 yıl önce
Taklitci Papağan Kedilerin Kafasını Karıştırdı
Kedilerin taklidini yapan beyaz papağan izleyeri de kahkahalara boğdu...
01:04:17
Kurtuluş - 5. Bölüm (TRT)
13.403 izlenme - 9 yıl önce
"Böyle bir mücadelede yoksulluk zenginlikten çok daha heybetli görünüyor"
Efendim, bu ülkenin 1980-2000 yillari arasinda yetistirdigi en iyi oyuncu ve tiyatrocularin neredeyse tamamina bir rol düsen yapim yili göze alindiginda kostum ve figürasyon olarak sadece Türkiye' de degil dünya çapinda bir proje olan ayni zamanda dizideki Ütgm. Faruk ve Hemsire Nesrin Hanim disinda herhangi bir yapay karakter ve durum içermeyen Turgut ÖZAKMAN'in muhtesem eserinden uyarlanan serinin baslangici olan tekrar tekrar izlenmesi gereken ilkokul lise ve hatta üniversiteler müfredatlarinda bence mutlaka yer almasi gereken bir yapit.Olaylarin gerçekligini döneme taniklik eden Halide Edip Adivar ve Yakup Kadri'nin de eserlerindenden teyit edebileceginiz, mevcudu 60 70 binlerle baslayan Izmir e varilmadan 150 bini asan Kahraman ve Gazi ordumuzun destansi hikayesi.
Dizide
Ülkenin nasil kuruldugunu merak edenler için essiz bir yapit.
not: içerik 1. bölümü yükleyen homersimpson dan alıntıdır. devamının eklenmesi gerektiğini düşündüm. saygılar
01:35
Tembel Hayvanı Avlayan Kartal
9.962 izlenme - 10 yıl önce
Doğada düşmanı yok diye bildiğimiz tembel hayvanı avlayan kartalın kameraya yansıyan görüntüleri sizlerle...
00:59
Köpeği Çılgına Çeviren Maymun
8.072 izlenme - 8 yıl önce
Köpek ile adeta oyun oynayan bu maymun köpeğe yeter artık dedirtti. Kameraya yansıyan görüntüler sizlerle.
00:07
Genç Kızı Yıkan Keçi!
9.034 izlenme - 9 yıl önce
Keçinin attığı boynuz darbesi yoldan geçen genç kızın ayağını yerden kesti. Kameraya yansıyan ilginç görüntüler sizlerle...
01:06
Kediyle Yatacak Yer Kavgasına Tutuşan Köpek
9.840 izlenme - 10 yıl önce
Bulldog cinsi Pixel ismindeki köpek kediye kaptırdığı yatma yerini geri almaya çalışıyor ancak pekte başarılı olamıyor. İzliyoruz...
09:03
belgesel yaşam mücadelesi[ramiz dayı] bölüm 2 [hd]
8.418 izlenme - 14 yıl önce
yaşam mücadelesi-[ramiz dayı] bölüm 2 [hd]
05:19
Ornitorenk Belgeseli
10.580 izlenme - 13 yıl önce
Ornitorenk, platipus veya gagalı memeli (Ornithorhynchus anatinus), 39–60 cm boylarında, Doğu Avustralya ve Tazmanya'ya özgü bir yarı-deniz memelisidir.
Ornitorenkler, doğum yapmak yerine yumurtlayan memeliler olan tek deliklilerin hâlâ var olan beş tanesinden biridir. (Diğer dördü ekidneler). Ornithorhynchidae familyasının ve Ornithorhynchus cinsinin yaşayan tek temsilcisidir. Buna rağmen bazıları Ornithorhynchus cinsine de ait olan fosil akrabaları bulunmuştur.
Yumurtlayan, ördek gagalı, kunduz kuyruklu, erkeklerinin arka ayağında zehirli bir mahmuzu olan bu memeli keşfedildiği zaman doğabilimcileri çok şaşırmıştır. Ornitorenklerin eşşizliği onu Avustralya'nın kanguru ve koala ile beraber en belirgin sembollerinden biri yapar. Avustralya 20 sentinin arkasında resmi yer alır.
02:07
Tembel Hayvan
9.414 izlenme - 10 yıl önce
Tembel hayvanlar, Orta ve Güney Amerika'da yaşayan Megalonychidae, Bradypodidae familyalarına ait 6 türü kapsayan orta büyüklükteki memelilerdir.
Bilim adamlarının çoğu tembel hayvanları Folivora altakımında sınıflandırırken, bazıları onları Phyllophaga grubunda toplar. Bu iki grubun da adı, ilki Latince'de, ikincisi ise Eski Yunanca'da "yaprak-seven" anlamındadır.
Bu metin genellikle ağaçlarda yaşayan tembel hayvanlara ilgilidir. Geçmiş jeolojik zamanlarda, Megatherium[1] gibi büyük yer tembel hayvanları Güney Amerika'da ve Kuzey Amerika'nın bazı kısımlarında yaşamışlardır, fakat insanların gelişinden sonra onlar da diğer bazı hayvanlar gibi birden yok olmuşlardır. Bazı kanıtlar, diğer Kuzey Asya, Avustralya, Yeni Zelanda ve Madagaskar faunalarında olduğu gibi, Amerikan megafaunasının yok olmasında insanların eylemlerinin etkili olduğunu ileri sürmektedir. Bununla beraber, Buz Çağı'nın sonunda meydana gelen eş zamanlı iklim değişimi de bazı durumlarda rol oynamıştır.
46:56
Afrika Vahşi Yaşam Belgeseli - Aslanların Avlanması
6.705 izlenme - 10 yıl önce
Hayvan, canlılar dünyasının ökaryotlar (Eukaryota) üst âlemindeki hayvanlar (Animalia) âleminde sınıflanan canlıların ortak adıdır. "Hayvan" sözcüğü, günlük kullanımda esasen insan dışı nefes alan ve hareket eden şeyleri ifade etmek için kullanılırsa da biyolojik bağlamda insanı da içerir. Hayvanlar âleminin bilimsel ve Latince adı olan "Animalia" terimi ise yine Latince olan ve "yaşayan" ya da "ruh" anlamına gelen animadan türetilmiş animal sözcüğünün çoğuludur. Hayvanlar âlemini tanımlayan bir başka Latince bilimsel terim de Metazoa'dır.
Genellikle çevrelerine uyum sağlayan ve diğer canlılarla beslenen çokhücreliler alemidir. Vücutları, embriyonun bazı metamorfozlar geçirmesiyle gelişir. Ökaryotik çok hücreli organizmalardır. Besinlerini genel olarak sindirerek alırlar.
Hayvanların birçoğu hareketlidir ve bitkilerde tipik olan kalın hücre duvarları genellikle yoktur. Embriyonik gelişim esnasında büyük ölçülerde hücresel göçler ve doku organizasyonları görülür. Üremeleri primer (birincil) olarak seksüeldir; diploit kromozom taşıyan dişi ve erkekler mayozla haploit kromozomlu gametleri, bunlarda birleşerek diploid zigotu oluşturur.
1,5 milyondan fazla yaşayan türü tanımlanmıştır, fakat gerçek miktarın bazılarına göre 20 milyon, bazılarına göre de 50 milyondan fazla olduğu sanılmaktadır.
Daha fazlası için kanal'a abone olmayı unutmayın: izlesene.com/maykop
00:45
Sevimli Yavru Pug'lar
9.216 izlenme - 8 yıl önce
Plastik leğen içerisinde bulunan 12 adet pug cinsi (Çin kökenli bir süs köpeği ırkı) yavru köpeklerin kameraya yansıyan komik görüntüleri izlerle.
01:29
Amy Winehouse Belgeselinden İlk Fragman
7.556 izlenme - 10 yıl önce
27 yaşında hayata veda eden ve arkasında 6 Grammy ile hazin bir yaşam öyküsü bırakan Amy Winehouse’un hayatını konu alan “AMY” filminin ilk fragmanı yayınlandı.
Yönetmenliğini “Senna” isimli belgesel filmiyle pek çok ödüle layık görülen Asif Kapadia'nın üstlendiği film Temmuz başında İngiltere’de gösterime girecek.
09:45
Belgesel Serisi - Çöller Türkçe Bölüm 1
7.575 izlenme - 14 yıl önce
Çöl, yıllık 250 mm'den az yağış alan bölgeler için kullanılan bir tabirdir. Sanılanın aksine Antartika ve Grönland'ın büyük bölümüde çöl tabirinin içine girer yani "çöl" kelimesi sadece sıcak bölgeleri değil soğuk ve kurak bölgeler için de kullanılır.
05:09
Hayatla Dolu Okyanusun En Derin Zemini!
5.254 izlenme - 7 yıl önce
Planet Earth: Blue Planet II belgesel Yakında Netflix'de yayınlanacak olan Antartika'dan çok büyüleyici bölümler içeriyor. Belgeselde, OceanX tarafından desteklenen Alucia Productions'taki insanların, daha önce hiç keşfedilmemiş okyanus sularını araştırmalarının görüntüleri yer alıyor. Güney Okyanusu'nda, Antarktika'nın deniz buzu altında, yaklaşık 1000 metre dipte çekilen görüntüler okyanus altı yaşamın tüm renklerini yansıtıyor.
"Kanalımıza ait diğer videolara ulaşmak ve güncel içerikleri takip etmek için
>www.izlesene.com/mplay<
kanalımıza göz atabilir ve abone olabilirsiniz. Keyifli seyirler..."
39:55
Katil Balinalar - HD Türkçe Dublaj Belgesel
6.858 izlenme - 8 yıl önce
Katil Balinalar, tüm dünyada denizlerin efendileridir.Tıpkı kurtlar gibi gruplar halinde dolaşırlar, avlarını yakalamak için birlikte çalışırlar. Bu belgeselde onların olağanüstü tekniklerini izlemek için bir yolculuğa çıkacaksınız. Dalgaların içine dalıp bir ringa sürüsünün etrafını nasıl sardıklarını ve güçlü kuyruklarıyla indirdikleri darbelerle onları nasıl sersemlettiklerini göreceksiniz.
02:40
Kurt Ve Çoban Köpekleri Kavgası
6.378 izlenme - 10 yıl önce
Hayvan, canlılar dünyasının ökaryotlar (Eukaryota) üst âlemindeki hayvanlar (Animalia) âleminde sınıflanan canlıların ortak adıdır. "Hayvan" sözcüğü, günlük kullanımda esasen insan dışı nefes alan ve hareket eden şeyleri ifade etmek için kullanılırsa da biyolojik bağlamda insanı da içerir. Hayvanlar âleminin bilimsel ve Latince adı olan "Animalia" terimi ise yine Latince olan ve "yaşayan" ya da "ruh" anlamına gelen animadan türetilmiş animal sözcüğünün çoğuludur. Hayvanlar âlemini tanımlayan bir başka Latince bilimsel terim de Metazoa'dır.
Genellikle çevrelerine uyum sağlayan ve diğer canlılarla beslenen çokhücreliler alemidir. Vücutları, embriyonun bazı metamorfozlar geçirmesiyle gelişir. Ökaryotik çok hücreli organizmalardır. Besinlerini genel olarak sindirerek alırlar.
Hayvanların birçoğu hareketlidir ve bitkilerde tipik olan kalın hücre duvarları genellikle yoktur. Embriyonik gelişim esnasında büyük ölçülerde hücresel göçler ve doku organizasyonları görülür. Üremeleri primer (birincil) olarak seksüeldir; diploit kromozom taşıyan dişi ve erkekler mayozla haploit kromozomlu gametleri, bunlarda birleşerek diploid zigotu oluşturur.
1,5 milyondan fazla yaşayan türü tanımlanmıştır, fakat gerçek miktarın bazılarına göre 20 milyon, bazılarına göre de 50 milyondan fazla olduğu sanılmaktadır.
Daha fazlası için kanal'a abone olmayı unutmayın: izlesene.com/maykop
45:05
Ayna Programı - Kanada 1
6.723 izlenme - 9 yıl önce
Ayna bu hafta, Rusya’dan sonra dünyanın toprak bakımından ikinci büyük ülkesi olan Kanada’yı ekrana taşıyor. Kanada’daki yolculuğuna Toronto’dan başlayan Ayna ekibi, dünyanın en uzun caddesi olarak gösterilen Yonge Caddesi’ni ve burayla ilgili ilginç detayları ekrana getiriyor.
Toronto’yu kuşbakışı seyretmek isteyenlerin adresi olan CN Tower’da yolculuğuna devam eden Saim Orhan, adrenalin tutkunları için yapılmış olan, nefes kesici Edge Walk aktivitesini izleyenlerle paylaşıyor.
01:20
Kendisine Sandviç Yapan Aç Tilki
10.679 izlenme - 10 yıl önce
Çernobil'de bir radyo ekibi karşılaştıkları tilkiye dilimlenmiş ekmek ve et parçaları verdi. Tilki bu malzemeleri sandviçe dönüştürüp yedi.
00:30
Hayvan Alemi
6.219 izlenme - 12 yıl önce
hayvanları sevenler buraya ilk koydugum video bunu facebook ' taki arkadaşlarıma armagan ederim iyi sehirler.
09:35
belgesel serisi [dağlar] türkçe bölüm 1
7.636 izlenme - 14 yıl önce
belgesel serisi [dağlar] türkçe bölüm 1
00:51
Leopara Saldıran Bengal Kaplanı
7.517 izlenme - 8 yıl önce
Leopar ile inanılmaz bir mücadeleye girişen Bengal Kaplanının kapışması kameralara böyle yansıdı, Hep birlikte izliyoruz.
Bengal Kaplanı______________________:
Bengal kaplanı (Panthera tigris tigris), kedigiller (Felidae) familyasından bir kaplan alt türü.
Fiziksel Özellikleri___________________:
İri bir erkek Bengal kaplanının boyu 3 metreye kadar uzayabilir. Dişilerinin boyu ise 2.6 metre kadardır. Ağırlık erkek kaplanlarda 290 kilograma kadar çıkabilir. Dişi kaplanlar ise 200 kilogram civarındadırlar. Ayrıca ağır kilolarına rağmen çok iyi birer yüzücülerdir.
Beslenme__________________________:
Bengal kaplanları küçük ve büyük hayvanların çoğunu avlar. Çoğunlukla yaban domuzu, sambar, barasingha, çital, nilgai, gaur, manda ve bazen de balıklar. Bazen de tavşan, langur, şebek ve tavuskuşu gibi küçük hayvanları avlarlar. Bengal kaplanlarının çok nadiren fil ve gergedan yavrularını öldürdüğüne ilişkin veriler de vardır. Bazende leopar, kurt, çakal, tilki, hatta timsah ve yaban köpeği kaplanın avı olabilir.
Nufus dağılımı_________________________:
Zoologlar, bugün dünya üzerinde 4500 dolaylarında Bengal kaplanı olduğunu düşünüyorlar ve bunların çoğu Hindistan'da yaşıyor. Hindistan 1972 yılında Kaplan Projesi adı altında devasa bir korunma progamı geliştirdi. Bu program sayesinde kaplan sayısı 1970'lerdeki 1200'lerden 1990'lardaki 3000'lere kadar arttı. Bu program gelmiş geçmiş en başarılı korunma programlarından biridir.